User Name

Password

Info New or Forgotten?

TENNISLES

Tennisschool Haarlemmermeer

Tennisschool Haarlemmermeer

De tennislessen op ons tennispark zijn uitsluitend voor de leden van tennisvereniging HBC. Deze lessen worden ingedeeld door Eric Krijger van Tennisschool Haarlemmermeer. ​
De Tennisschool heeft een samenwerkingsovereenkomsten met onze vereniging waar zij in het zomer- en winterseizoen alle tennislessen verzorgt bij ons op het park.
Zowel voor de jeugd als voor de seniorenleden en dagleden.
Meer informatie over de lessen? Mail Eric Krijger van Tennisschool Haarlemmermeer of kijk op de website van de tennisschool.

Mail Tennisschool Haarlemmermeer 

Website Tennisschool Haarlemmermeer 

ZOMERLESSEN

Seniorleden en Dagleden

De zomerlessen zijn alleen voor leden die lid zijn van Tennisvereniging HBC. Dagleden kunnen alleen overdag les krijgen.

Inschrijfformulier 
Voor de zomerlessen krijgen de seniorleden en dagleden een inschrijformulier per e-mail toegezonden. De formulieren worden in januari naar de leden verstuurd en kunnen online worden ingevuld. Op het inschrijfformulier kan je je voorkeur voor een avond en tijd aangeven.

Geen inschrijfformulier ontvangen?
Heb je geen inschrijfformulier ontvangen dan kan je je ook via de site inschijven. Als de inschrijving nog geopend is zie je onder "inschrijven" de mogelijkheden.

Lesdata winter 2019 senioren

Jeugdleden

Alle jeugdleden krijgen in de zomer tennisles via Tennisschool Haarlemmermeer, welke aangesloten is bij onze vereniging. De kosten van deze tennislessen zijn in de contributie inbegrepen. De zomerlessen zijn dus alleen voor leden die lid zijn van Tennisvereniging HBC. 

Voorkeuren formulier
Voor de zomerlessen krijgen de jeugdleden een voorkeuren formulier per e-mail toegezonden. De formulieren worden in januari verstuurd en kunnen online worden ingevuld. De jeugdleden kunnen op het formulier aangeven wanneer zij verhinderd zijn en welke voorkeuren zij hebben. 

Indeling
Als er geen formulier wordt ingeleverd word je door de tennisschool op sterkte en leeftijd ingedeeld.

Lesdata winter 2019 jeugd

TENNIS FIT 55+

SUCCESVOLLE TENNISTRAININGEN TENNIS FIT 55+ VALT KNLTB OP!

NIEUWE REEKS TRAININGSLESSEN TENNIS FIT 55+  GAAT VAN START

Heeft u altijd al (beter) willen tennissen? Doe mee met deze introductiecursus!

Tennisvereniging HBC gaat beginnen met  een vernieuwende en vooral leuke reeks tennistrainingen. Deze worden verzorgd door Eric Krijger van tennisschool Haarlemmermeer en Jack Edelaar, bewegingscoach voor ouderen. Hij heeft de afgelopen drie jaar successen geboekt met  TENNIS FIT 55+ bij andere tennisvereniging om mensen enthousiast te krijgen voor de tennissport. Jack verklaart het succes “we sluiten aan bij ieders niveau. Sommige hebben in het verleden al eens getennist. Anderen hebben aan voetbal, badminton of tafeltennis gedaan. En sommige mensen hebben weinig sportverleden. In alle gevallen kijken we heel goed wat iemand kan en wat die persoon nodig heeft om een leuke bal te gaan slaan. Daar slagen we meestal al binnen een paar lessen in en wat je dan ziet is dat er plezier ontstaat. Daar gaat het echt om. Zonder plezier in het spelletje houdt men er al snel mee op. En minstens zo belangrijk voor dat plezier is de onderlinge gezelligheid. Op de baan en uiteraard na afloop bij een kopje koffie.”

Dus wilt u ook lekker bewegen met leuke mensen? Niet zeker of u dat wel kunt? Kom gerust eens langs om te proberen op het park van Tennisvereniging HBC, Ringvaartlaan 2, 2103 XW Heemstede.

Op maandag 9 april en donderdag 12 april beginnen we met deze lessenreeks. Op maandag staan we  van 10.00 – 11.30 uur op de baan. Op donderdag is dit van 14.00 – 15.30 uur. Als het een keertje regent schuift de reeks een weekje door.

Bewegen houdt je vitaal. Bewegen is belangrijk voor iedereen. En zeker ook voor ouderen! De uitspraak van de deelnemers getuigen van de succesvolle aanpak: “Jaren geleden wat lessen gehad. Nu meer zelfvertrouwen gekregen. Begrijp het spel beter. Mijn spel is sterk verbeterd! Of zoals een nieuwkomer het verwoordde: “Heb het tennis als zeer positief ervaren. Goeie feed back en hele goede sfeer. Ben nu ook lid geworden van de vereniging en speel naast de tennislessen van jullie ook 2x per week met anderen. Zeg vaak tegen mijn tennismaatjes, wat een verrijking, punt!

Maar naast het leren van een leuk spel geven alle deelnemers ook aan dat vooral het sociale aspect erg belangrijk is: “Ik heb het meeste plezier aan jullie beleefd en aan de andere cursisten!! Het spel met elkaar spelen in een gezellige groep en een sportieve sfeer is dus heel gezellig en leerzaam. Zo kun je echt kennis maken met het spel tennis in al zijn facetten. Leuke sociale contacten.

TV HBC en Tennisschool Haarlemmermeer ondersteunen dit initiatief van harte en zorgen er zo voor dat de kosten laag blijven. Voor slechts € 80,00 volgt u 10 lessen van maar liefst 1,5 uur. Er wordt ongeveer 45 minuten getraind om beter te bewegen en vervolgens wordt er 45 minuten in wedstrijdvorm gespeeld om dit toe te passen. Ideaal voor mensen die willen beginnen aan een sport die tot op hoge leeftijd beoefend kan worden en enorm veel gezelligheid kent. Voor rackets en ballen wordt gezorgd. Voor Sport/tennisschoenen dient u zelf te zorgen.

Ook voor de huidige leden kan TENNIS FIT 55+ een vooruitgang zijn

De trainingen zijn ook ideaal voor tennisspelers die al langer spelen en nu weleens vooruitgang willen zien. De trainers zorgen er voor dat er altijd op niveau getraind en gespeeld wordt.

Minstens zo belangrijk is het spelen met een gezond en fit lijf. Een onderzoek van de KNLTB geeft aan dat veel 55+  ers stoppen vanwege een blessure. Heel vaak leidt een verkeerde techniek of verkeerd afgestemd materiaal tot blessures en noopt soms zelf tot het tijdelijk of zelfs definitief stoppen met deze prachtige sport. Met deskundige adviezen geven Eric en Jack aan hoe het beter kan zodat er nog langer gespeeld kan worden!

Wij nodigen leden èn niet-leden van harte uit om deze uitdaging aan te gaan !

Inschrijven kan rechts op deze pagina onder TENNIS FIT 55+. Voor meer informatie stuurt u een email naar info@tennisschoolhaarlemmermeer.nl of u belt naar 06-53875147 (Eric Krijger) of naar 06-54246728 (Jack Edelaar).

Met vriendelijke groeten,

mede namens de trainers,

Tennisvereniging HBC

 

TRAINERS

Wie verzorgen de tennislessen?

Eric Krijger
Ron Kamstra
Martine Zeemering

 

INSCHRIJVEN

Mogelijkheden voor Volwassenen Zomer 2019

 

Leerlingen

Lessen

Lesgeld

Info

Inschrijven

Groepsles

6

15

€ 148

?

...

Groepsles

5

15

€ 176

?

...

Groepsles

4

15

€ 224

?

...

Duoles

2

15

€ 224

?

...

Tennis FIT 55+

 ?

10

€ 90

?

...

Mogelijkheden voor Junioren Zomer 2019

 

Lessen

Lesgeld

Info

Inschrijven

Rood 5 t/m 8 jaar

17

?

...

Oranje 8 t/m 11 jaar

17

?

...

Groen 10 t/m 12 jaar

17

?

...

Geel 11 t/m 19 jaar

17

?

...

Tweede Training

17

€ 50

?

...

TENNISLES REGLEMENT

Tennisles reglement

in samenwerking met Tennisschool Haarlemmermeer

 • Lessen zijn alleen voor leden van TV HBC, dagleden kunnen alleen overdag les krijgen.
 • Onder een lesuur wordt verstaan een tijdseenheid van 50 minuten.
 • De lessen worden gegeven op ons tennispark door tennisschool Haarlemmermeer.
 • Er zijn geen lessen in de schoolvakanties.
 • Gemiste lessen door eigen toedoen kunnen niet worden ingehaald.
 • Inhaallessen volwassenen. Zomertennis: De eerste twee door weersomstandigheden uitgevallen lessen worden ingehaald. Wintertennis: De eerste drie door weersomstandigheden uitgevallen lessen woorden ingehaald. Lessen die begonnen zijn worden niet ingehaald.
 • Voor de jeugd zijn er geen inhaallessen in het zomerseizoen. In het winterseizoen worden de eerste drie door weersomstandigheden uitgevallen groepslessen ingehaald. Privé- en duolessen worden allemaal ingehaald.
 • Lessen die buiten de inhaalregeling vallen zijn voor eigen risico.
 • Een ieder die wenst deel te nemen aan de lessen dient een eigen inschrijfformulier in te leveren.
 • Met voorkeursgrootte van de groep, spelniveau, opmerkingen en wensen zal zoveel mogelijk rekening gehouden worden, maar als voor bepaalde tijden teveel of te weinig belangstelling is, zal geschoven moeten worden. Vul dus a.u.b. zoveel mogelijk tijden in waarop je beschikbaar bent.
 • De hoogte van het te betalen lesgeld is afhankelijk van het aantal deelnemers van de ingedeelde groep. Hierbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de opgegeven voorkeur (zie punt 8) maar de indeling is bindend.
 • Betaling van het lesgeld dient, na het verkrijgen van de rekening, binnen 14 dagen op de rekening van de penningmeester te zijn overgemaakt of via automatische incasso betaald te zijn. Wanneer betaling niet tijdig is ontvangen is deelname aan de lessen niet mogelijk.
 • Annuleren van de lessen waarvoor men zich heeft opgegeven is alleen mogelijk tot 14 dagen voor aanvang van het lesseizoen.
 • Na dit termijn is betaling van de aangevraagde tennislessen verplicht, ook wanneer men gedurende de lesperiode niet meer deel neemt aan de lessen.
 • Verzoeken betreffende restitutie e.d. kunnen uitsluitend schriftelijk worden ingediend bij het bestuur van TV HBC. Eventuele restitutie kan pas ingaan na de datum waarop het verzoek is ontvangen.
 • In alle gevallen waarin dit tennisles reglement niet voorziet beslist het bestuur van TV HBC
 • Aanmelding voor en deelname aan tennisles impliceert dat u akkoord gaat met dit reglement.

Het bestuur TV HBC,

februari 2016