User Name

Password

Info New or Forgotten?

DE VERENIGING TV HBC

Wie zijn we?

TV  HBC is een tennisvereniging  in Heemstede en is opgericht in 1985. Ons park, dat wij huren van de Gemeente Heemstede, ligt aan de Ringvaartlaan 2.
Het clubhuis is ons eigendom.

Wij spelen het hele jaar (van 1 maart tot 1 maart) door op 7 kunstgrasbanen met verlichting en hebben ca. 400 senior-,  100 dag- en 200 jeugdleden. Daarnaast kennen wij een weekendlidmaat-schap voor personen van 16 t/m 25 jaar. Voor nieuwe leden is er een “ledencoach”. Wij zijn een recreatieve vereniging waar gezelligheid en sportiviteit hoog in het vaandel staan. Wij doen mee aan de KNLTB-competities. Door het jaar worden er verschillende toernooien voor leden georganiseerd en in maart week 10 en in augustus week 32 is het HBC Open  Toernooi. Communicatie hierover , inschrijven voor competities e.d. gaat via de mail, dus let op je mailbox! Naast het vrijspelen d.m.v. een afhangsysteem, wordt er ook getost en zijn introducees – onder bepaalde voorwaarden – van harte welkom.  Ook kunnen er banen gehuurd worden. 

Tennisles wordt gegeven door Tennisschool Haarlemmermeer.  Voor jeugdleden zijn de reguliere zomertennislessen gratis. Alle jeugdleden worden in lesgroepen ingedeeld. 

Onze club draait volledig op vrijwilligers, die deelnemen aan de diverse commissies, zoals de wedstrijdtenniscommissie, jeugdcommissie, ledenadministratie, 2 onderhoudcommissies voor park en clubhuis, schoonmaakcommissie, inkoopcommissie, websitecommissie en vele anderen.  Bij het aanmelden als lid kun je hiervoor je belangstelling aangeven.
Ook de exploitatie van het clubhuis gebeurd door vrijwilligers. Dit houdt in dat alle leden vanaf 18 jaar een aantal malen per jaar bardienst moeten doen. Ervaring heeft geleerd dat nieuwe leden zich hierdoor bij ons snel thuis voelen en het bevordert het “verenigingsgevoel”. Ook de contributie is hierdoor zeer aantrekkelijk.

Wij zijn een financieel gezonde, milieubewuste vereniging en maatschappelijk betrokken. Zeer recent hebben wij geïnvesteerd in zonnepanelen op het dak van ons clubhuis en o.a.  wordt plastic apart ingezameld.
Wij hebben een nauw samenwerkingsverband met TV Smash, een vereniging voor G-tennis. 

In het clubhuis kan worden betaald met de pinpas. Wij beschikken over veel ruimte om fietsen te plaatsen en er is een parkeerplaats voor auto’s. Honden zijn niet toegestaan op het park. In het clubhuis en serre mag niet gerookt worden.  Op het terras is een aparte rookruimte en buiten op het park is roken toegestaan. Er is een speelhuisje voor de kleintjes en een ronde all-weather tafeltennis tafel. 

Het clubblad ”Green-Spot” van onze vereniging verschijnt 6x per jaar en leden kunnen deze per post ontvangen of lezen op de website.
Op onze website is alle up-to-date en algemene informatie over onze club te vinden. Deze website is onlangs in een nieuw jasje gestoken, zodat informatie makkelijk te vinden is. Aanmelden als lid gaat ook via de website. 

Graag nodigen wij je uit om een kijkje te komen nemen op ons park, sfeer te proeven en/of een balletje te slaan. Dat blijft toch de beste manier om een goede indruk van onze tennisvereniging te krijgen. 

Voor uitgebreide informatie verwijzen we je naar het informatieboekje

Wil je lid worden? Kies uit de 4 verschillende lidmaatschappen